keskiviikko 6. elokuuta 2014


Kapteenin info 5.8.2014

Nurmijärven Golfklubin kapteeni Vesa Hiltunen ja ladykapteeni Merja Iiskola järjestivät puolentoista tunnin tietoiskun uusille golfaajille Nurmijärvellä.

 

Tilaisuuteen saapui kymmenen tänä ja viime kesänä golfharrastuksen aloittanutta golfklubin jäsentä kuuntelemaan ja kyselemään Nurmijärven golfin toiminnasta. Tietoa oli tarjolla golfin etiketistä, säännöistä ja tapahtumista. Myös suurehkon organisaation toiminta tuli tutuksi tilaisuudessa. Erilaiset pelioikeudet, hintatiedot ja vaihtopelaaminen muiden kenttien kanssa tulivat tilaisuudessa niin ikään tutuiksi. Monenlaista muutakin asiaa mahtui laajaan esittelyyn.

 

Nurmijärven Golfklubi Ry hoitaa urheilu- ja kilpailutoimintaa sekä niihin liittyviä asioita talkootöinä jäsenvoimin. Nurmijärven Golfkeskus Oy omistaa kentän, ja vastaa kentän hoitoon ja liiketoimintaan liittyvistä asioista. Oheistoimintoina kentältä löytyvät yrittäjävetoiset golfkoulu, ravintola ja proshop-golfvälinemyymälä.

 

Tasoitusten ja tasoituskierrosten kiemurat tulivat tutuiksi ja osallistujat oppivat, ettei Nexgolf-järjestelmän tasoituskierrosvalinta ole käytössä. Tasoituskortin voi jättää ilman ennakkoilmoitusta merkitsijän eli merkkarin ja pelaajan yhteisestä sopimuksesta. Kapteenit kertoivat että pelaajan on itse tiedettävä oma tasoituksensa, mikä lähinnä vaikuttaa, kun aikoo osallistua kilpailuun. Onneksi uuden tasoituksen laskemiseen saa apua kädäriltä eli Caddiemasterilta ja tasoitustiedon ylläpidosta huolehtii seura. Tasoituskierrosten tietoja voi syöttää myös itse Nexgolfin kautta. Peruskatsaus Nexgolf -varausjärjestelmään auttoi kuulijoita ymmärtämään pikku niksejä, joita järjestelmä pitää sisällään.

 

Golfetiketistä kertoessaan kapteeni Vesa Hiltunen nosti tärkeimmäksi turvallisuuden. Aina ennen lyöntiä on lyöjän ja kanssapelaajien annettava ajatus onnettomuusriskien minimoimiseen. Svingietäisyydellä ei saa seistä ja epäonnistuneeseenkin lyöntiin pitää varautua. Pallo voi lähteä arvaamattomaan suuntaan. Muista asioista etiketissä nousi erityisen huomion arvoisiksi kentästä huolehtiminen, ripeä pelitapa ja muiden huomioiminen. Jos lyönti menee pieleen, ja on pienikin syy huutaa FORE, se tehdään kuin seitsemän veljestä olisi huutamassa hiidenkivellä yksin ja yhdessä, kuka vain ensimmäisenä ehtii.

 

Kahvittelun lomassa tarjotun tietopuolisen tunnin jälkeen ryhmä siirtyi harjoitusgreenille lämpimään kesäiltaan, missä kapteenit näyttivät käytännössä oman pallon merkkamisen,  pallon aiheuttamien vaurioiden korjaamisen greenillä ja lipun huoltamisen toiselle pelaajalle.

 

Kapteenin infossa Vesa ja Merja kannustivat kysymään ja kertaamaan tapoja helpoista lähteistä, kuten kaikille jäsenille jaettavasta Nurmijärven Golfklubi ry:n vuosikirjasta, tai vasta golfia harrastukseksi harkitsevalle Nurmijärvi Golfin sivuilta esimerkiksi tästä linkistä. http://golfpiste.com/nurmijarvigolf/aloittaminen/?p=ensikertalainen.

Nettisivuilta löytyy muutenkin paljon tietoa kaikesta Nurmijärven golftoimintaan liittyvästä. Etenkin leidejä kehotettiin menemään pelaamaan myös muiden kuin oman puolison kanssa pelitaitojen kehittymisen vuoksi.

 

Kapteenit innostivat lopuksi uusia pelaajia osallistumaan myös kapteenin peli-iltoihin ja etenkin 15.8. klo 17 alkavaan rentoon Kapteenin kannu -kisaan, jossa kisataan kolmen hengen ryhmissä. Jokaisessa ryhmässä on yksi kummipelaaja neuvomassa sääntö- ja etikettiasioissa.

 

Hyviä lyöntejä kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti